duona

Ar reikia peikti duoną dėl žmonių antsvorio ?

Atsakymas paprastas, duona gali lemti svorio prieaugį, jeigu jos suvalgoma per daug ir nėra planuojama mityba.
Duona – kepinys iš ruginių, kvietinių, kvietruginių miltų arba jų mišinių ir (arba) kitų grūdų produktų tešlos, kuri maišoma, formuojama, purinama ir kildinama mielėmis ir pieno rūgšties bakterijomis, o jos ruošinys kepamas krosnyje.
Taip pat, į duoną galima pridėti daug įvairiausių priedų, kurie duoną padaro naudingesnę, skanesnę ar kaloringesnę.
Bet dabar pereikime prie pagrindinės esmės, valgyti ar nevalgyti duonos metant svorį ?

Duona turi gliuteno, tačiau ar gliutenas padaro žmones nutukusias?

Tiesa, kad gliutenas gali sukelti virškinimo problemų žmonėms, kurie netoleruoja gliuteno.
Taigi, ar balta duona yra prastesnė už juodą duoną?
Taip, keliais aspektais, nes baltoje duonoje yra mažiau skaidulų, vitaminų, mineralų, kartais daugiau kalorijų, tačiau ar yra didelis skirtumas, kokią duoną valgyti ?
Nėra didelio skirtumo, kol jūsų mityba yra subalansuota ir jūs suvalgote tik kelis gabaliukus duonos dienai.
Taip pat, turite suprasti, kad juodoje duonoje yra daugiau skaidulų, baltymų, mineralų ir vitaminų, todėl tokia duona yra geresnis pasirinkimas – tai jūsų pasirinkimas.
Atsakymas į mano anksčiau iškeltus klausimus yra paprastas:
Angliavandenių persivalgymas nepadaro žmonių nutukusiais (nuolatinis kcal perteklius lemia svorio prieaugį), o tik nuo jūsų energijos poreikių priklauso, kiek angliavandenių galite suvartoti, kaip pavyzdys, vienas žmogus gali suvalgyti 300 g duonos, kitas tik 50 g (išlaikyti identišką svorį).
Jeigu ketinate valgyti duoną tik tam, kad gautumėte energijos, skaidulinių medžiagų, maistinių medžiagų – nuliūdinsiu, skaidulas būtų geriau surinkti iš vaisių, daržovių uogų ir kitų skaidulų šaltinių, o baltymus iš baltyminio maisto.
Papildomai: Moksliniuose tyrimuose palyginus baltos ir juodos duonos maistinę vertę su daržovių, vaisių maistine verte, buvo išsiaiškinta, kad valgant daržoves, vaisius gautumėte žymiai daugiau naudingų medžiagų.
APIBENDRINUS. Ar verta atsisakyti duonos ?ne, nebent esat alergiški gliutenui ir kitoms duonos sudedamosios dalims.
Duonos valgymas nepadaro jūsų nutukusiais, perteklinis kcal suvartojimas su kitais produktais skatina svorio augimą.
Juoda duona nuo baltos duonos nelabai skiriasi, todėl rekomenduoju valgyti daržoves, vaisius, nes juose gausu vitaminų, mineralų, o duoną rinktis pagal dienos energijos poreikį. Nes valgant duoną galite numesti svorį, jeigu kontroliuojate savo dienos kcal normą.

Galiausiai, jeigu tikrai norite numesti svorį visam gyvenimui, turite valgyti subalansuotą maistą ir išmokti planuotis mitybą.

Todėl geriausias laikas pradėti pokyčius yra dabar.

Norint numesti svorį neužtenka galvoti, kaip įtilpsite į džinsus ar suknelę, reikia imtis veiksmų, todėl drąsiai rekomenduoju užsisakyti individualaus bendradarbiavimo paslaugą ir išmokti planuotis mitybą jau DABAR.

Arba įsigyti receptų knygelę, kurioje gausu paprastų receptų arba greito svorio metimo planą su receptais ir papildomais patarimai, nes šiandien taikoma akcija.

O jeigu turite daug motyvacijos nepamaišytų sporto programa.

Tuo pačiu jums noriu palinkėti pastovumo, kantrybės ir užsispyrimo. Siekite savo svajonių, kad jos neliktų tik svajonėmis, nes geriausias laikas pradėti pokyčius buvo vakar. Padarykite taip, kad po kelių mėnesių svertumėte 5 kg mažiau, o neliūdėtumėte žiūrėdami į veidrodį.

Palikti komentarą

Susiję Straipsniai

Prenumeruokite Naujienlaiškį

Kiekvieną savaitę nauji pasiūlymai ir planai

Ačiū, kad prenumeravote naujienlaiškį.
Įvyko klaida. Prašau pabandyti dar kartą.

Naujausi Receptai