AUTORIUS
Mantas Liekis
VIRTUVĖ
Europietiška
SUDĖTINGUMAS
Labai lengva
KATEGORIJA
Graikiškas jogurtas turi ne daug kcal, todėl šio jogurto galima suvalgyti ganėtinai daug, todėl šis jogurtas tinka dietos besilaikantiems asmenims. Jogurte gausu probiotikų ir kalcio, graikiškas jogurtas gali padėti sustiprinti imunitetą, sumažinti uždegiminius procesus žarnyne. Gyvosios bakterijos, esančios graikiškame jogurte, gerina virškinimo procesą, padeda įsisavinti maisto medžiagas ir netgi veikia profilaktiškai nuo kai kurių vėžinių susirgimų.
Kiviai
Antra sudedamoji dalis yra kiviai, kiviai – natūralių antioksidantų šaltinis, pavyzdžiui, vitamino C ir E. Vitaminai C ir E padeda kovoti su laisvaisiais radikalais. Be to, vitaminas C suteikia atsparumo infekcijoms, o vitaminas E yra stiprus komponentas mažinant cholesterolio kiekį. Taip pat, kivių valgymas gali padėti pagerinti odos būklę, teigiamai veikti akių sveikatą, pagerinti širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą, teigiamai paveikti miego kokybę, bei sustiprinti kaulus.
Graikiški riešutai
Trečia sudedamoji dalis yra graikiški riešutai, graikiniai riešutai yra puikus sveikųjų riebalų šaltinis. Graikiškuose riešutuose yra medžiagų, kurios teigiamai veikia odą, padeda sumažinti stresą, teigiamai veikai plaukus. Graikiniuose riešutuose yra vitamino C, kuris yra naudingas bendrai žmogaus sveikatai.
Uogos
Galiausiai, į šio recepto sudėtį įeina uogos, uogos yra puikus kompleksinių angliavandenių ir antioksidantų, polifenolių šaltinis. Uogos mitybos racioną praturtina skaidulomis, kurios yra reikalingos geram virškinimui ir tuštinimuisi.
Receptas
Graikiško jogurto desertas
PAGRINDINĖ INFORMACIJA
- Virtuvė: Europietiška
- Paruošimo laikas: 12 min
- Sudėtingumas: Labai lengva
- Porcijos: 1
- Kalorijos: 450 kcal
- Angliavandeniai: 31g
- Baltymai: 36,5g
- Riebalai: 20g
INGRIDIENTAI
150 g graikiškoas jogurtas Aistė
200 g graikiškas jogurtas Amfora
75 g kivių
100 g šaldytų uogų (labai skanu su šilauogėmis arba mėlynėmis)
15 g pakeptų graikiškų riešutų (riešutus galite keisti į riešutų sviestą)
PARUOŠIMO BŪDAS
1. Graikiškus jogurtus sudedame į dubenį.
2. Nulupame ir mažais gabaliukais supjaustome kivius.
3. Sudedame į dubenį su jogurtu, tada ant viršaus užberiame šaldytas uogas.
4. Viską sumaišome.
5. Gaminį pagardiname kepintais riešutais, prieskoniais.
PASTABOS
Papildomai desertą galima pagardinti juodu šokoladu, kakava, cinamonu, saldikliu ar kažkuo kitu. Tačiau tada gaminys turės daugiau kalorijų.