AUTORIUS
Mantas Liekis
VIRTUVĖ
Europietiška
SUDĖTINGUMAS
Vidutiniškai
KATEGORIJA
Lašiša yra puikus baltymų, sveikųjų riebalų šaltinis, lašišoje nėra daug angliavandenių, todėl lašiša yra puikus pasirinkimas dietos besilaikantiems asmenims, kurie siekia numesti svorio ir gauti daug maistinių medžiagų. Pasaulio sveikatos organizacija rekomenduoja įtraukti kuo daugiau žuvies į mitybos racioną, siekiant mitybą praturtinti sveikaisiais riebalais, baltymais, vitaminais ir mineralais.
Poveikis organizmui
Galiausiai reikėtų pridurti, kad lašišoje gausu omega – 3, kuri yra reikalinga žmogaus organizmui, padeda sumažinti uždegiminių procesų kiekį, teigiamai veikia imunitetą ir smegenų veiklą. Prie to pačio, lašiša teigiamai veikia regėjimą, apsaugo kūną nuo laisvųjų radikalų, mažina aukštą kraujo spaudimą, gali sumažinti riziką susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis, apsaugo odą, teigiamai veikia virškinamąjį traktą, gali padėti sumažinti depresijos simptomus ir kt.
Pipirai
Pipirai yra puikus antioksidantų, skaidulų, vitaminų šaltinis. Pipirų naudojimas maisto gamyboje gali padėti kovoti su infekcijomis, teigiamai paveikti medžiagų apykaitą, alkio ir sotumo jausmą. Be to, pipirai teigiamai veikia kvėpavimo takų sistemos darbą. Reikia paminėti, kad juoduosiuose pipiruose yra medžiaga vadinama – pipirinu, pipirinas skatina riebalų ląstelių irimą, todėl laikantis dietos maistą vertėtų gardinti pipirais. Pipirai ne tik teigiamai veikia žmogaus sveikatą, tačiau puikiai pagardina maistą, todėl laikantis dietos neturėtumėte atsisakyti prieskonių.
Receptas
Lašišos kepsnys
PAGRINDINĖ INFORMACIJA
- Virtuvė: Europietiška
- Paruošimo laikas: 20-25 min
- Sudėtingumas: Vidutiniškai
- Porcijos: 1
- Kalorijos: 430 kcal
- Angliavandeniai: 6g
- Baltymai: 20g
- Riebalai: 42g
INGRIDIENTAI
200 g lašišos
Druska
Pipirai
1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
Druska
Aliejus
PARUOŠIMO BŪDAS
1. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių.
2. Lašišos gabalėlį dedame į foliją ir pabarstome prieskoniais iš abiejų pusių.
3. Sandariai užlankstome foliją ir kepame orkaitėje apie 15-20 minučių, kol iškeps.
4. Ištraukę žuvį iš orkaitės išimame iš folijos, patiekiame į lėkštę ir apšlakstome citrinų sultimis.
PASTABOS
Papildomai prie lašišos galite pridėti mėgstamų daržovių arba ryžių, grikių, bulvių ar kitų grūdinės kultūros produktų (tačiau tada porcijos kalorijų kiekis bus didesnis ir papildomas kalorijas, gaunamas iš angliavandenių, reiktų priskaičiuoti prie patiekalo kcal kiekio).