Lašišos kepsnys

AUTORIUS

Mantas Liekis

VIRTUVĖ

Europietiška

SUDĖTINGUMAS

Vidutiniškai

KATEGORIJA

Home » Receptai » Lašišos kepsnys

Lašiša yra puikus baltymų, sveikųjų riebalų šaltinis, lašišoje nėra daug angliavandenių, todėl lašiša yra puikus pasirinkimas dietos besilaikantiems asmenims, kurie siekia numesti svorio ir gauti daug maistinių medžiagų. Pasaulio sveikatos organizacija rekomenduoja įtraukti kuo daugiau žuvies į mitybos racioną, siekiant mitybą praturtinti sveikaisiais riebalais, baltymais, vitaminais ir mineralais.

Poveikis organizmui

Galiausiai reikėtų pridurti, kad lašišoje gausu omega – 3, kuri yra reikalinga žmogaus organizmui, padeda sumažinti uždegiminių procesų kiekį, teigiamai veikia imunitetą ir smegenų veiklą. Prie to pačio, lašiša teigiamai veikia regėjimą, apsaugo kūną nuo laisvųjų radikalų, mažina aukštą kraujo spaudimą,  gali sumažinti riziką susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis, apsaugo odą, teigiamai veikia virškinamąjį traktą, gali padėti sumažinti depresijos simptomus ir kt.

Sulieknek

Mano
Naujoji
Knyga

Perziureti

Pipirai

Pipirai yra puikus antioksidantų, skaidulų, vitaminų šaltinis. Pipirų naudojimas maisto gamyboje gali padėti kovoti su infekcijomis, teigiamai paveikti medžiagų apykaitą, alkio ir sotumo jausmą. Be to, pipirai teigiamai veikia kvėpavimo takų sistemos darbą. Reikia paminėti, kad juoduosiuose pipiruose yra medžiaga vadinama – pipirinu, pipirinas skatina riebalų ląstelių irimą, todėl laikantis dietos maistą vertėtų gardinti pipirais. Pipirai ne tik teigiamai veikia žmogaus sveikatą, tačiau puikiai pagardina maistą, todėl laikantis dietos neturėtumėte atsisakyti prieskonių.

Receptas

Lašišos kepsnys

PAGRINDINĖ INFORMACIJA
  • Virtuvė: Europietiška
  • Paruošimo laikas: 20-25 min
  • Sudėtingumas: Vidutiniškai
  • Porcijos: 1
  • Kalorijos: 430 kcal
  • Angliavandeniai: 6g
  • Baltymai: 20g
  • Riebalai: 42g
INGRIDIENTAI

200 g lašišos

Druska

Pipirai

1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių

Druska

Aliejus

PARUOŠIMO BŪDAS

1. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių.

2. Lašišos gabalėlį dedame į foliją ir pabarstome prieskoniais iš abiejų pusių.

3. Sandariai užlankstome foliją ir kepame orkaitėje apie 15-20 minučių, kol iškeps.

4. Ištraukę žuvį iš orkaitės išimame iš folijos, patiekiame į lėkštę ir apšlakstome citrinų sultimis.

PASTABOS

Papildomai prie lašišos galite pridėti mėgstamų daržovių arba ryžių, grikių, bulvių ar kitų grūdinės kultūros produktų (tačiau tada porcijos kalorijų kiekis bus didesnis ir papildomas kalorijas, gaunamas iš angliavandenių, reiktų priskaičiuoti prie patiekalo kcal kiekio).

Susije Receptai