čili sriuba

Čili sriuba – meksikietiškas receptas, kuris Lietuvišką mitybą gali praturtinti nauju skoniu.

Svarbu paminėti, kad čili sriuba yra visai neblogas pasirinkimas metant svorį, nes padeda praturtinti mitybą vitaminais, mineralais ir baltymais.

Dėl šios priežasties su jumis nusprendžiau pasdalinti paprastu čili sriubos receptu.

Čili sriuba

Reikės:

400 ml sultinio arba vandens,

240 g konservuotų raudonųjų pupelių,

150 g konservuotų kukurūzų,

150 g paprikos,

500 g lieso jautienos faršo (renkantis riebų faršą, gaminys turės daugiau kalorijų),

1 svogūno,

400 g konservuotų pomidorų savo sultyse (smulkintų),

50 g pomidorų pastos,

50 g mėgstamo pomidorų padažo

vieno ar dviejų nedidelių aitriųjų pipirų,

2 skiltelių česnako,

šiek tiek saldžiosios paprikos miltelių,

šiek tiek aitriosios paprikos miltelių,

šiek tiek mairūno,

druskos,

pipirų,

kitų mėgstamų prieskonių pagal skonį,

labai nedaug sviesto arba aliejaus kepimui.

Gaminame:

Storadugniame puode ant šiek tiek aliejaus apkepiname kubeliais pjaustytą svogūną kol suminkštės ir apkeps. Sudedame smulkiai kapotą česnaką, smulkiai sukapotą čili pipirą, maltą aitriąją papriką, maltą saldžiąją papriką ir dar apie 1–2 minutes pakepiname. Sudedame kubeliais pjaustytą papriką ir maišant pakepiname dar apie 5 minutes, kad paprika suminkštėtų. Į daržovių mišinį sudedame maltą jautieną ir maišant kepame apie 5 minutes. Svarbu, kad malta mėsa nebebūtų rausva ir išskirstytų į kuo smulkesnius gabaliukus. Į puodą supilame skardinę konservuotų smulkintų pomidorų, supilame sultinį arba vandenį, dedame pomidorų pastos ir pomidorų padažo, džiovinto mairūno, pagardiname trupučiu druskos bei pipirų. Viską užviriname, uždengiame puodą dangčiu, sumažiname ugnį iki minimalios (kad sriuba tik truputį burbuliuotų) ir verdame apie 30 minučių. Kartas nuo karto pamaišome, įpilame dar sultinio ar vandens, jeigu sriuba atrodo per tiršta. Galiausiai į sriubą sudedame perplautas konservuotas pupeles ir kukurūzus. Jeigu trūksta, įpilame dar vandens ar sultinio. Viską vėl užverdame, tada sumažiname ugnį iki minimalios ir patroškiname dar apie 10 minučių. Paragaujame. Jeigu norisi daugiau sūrumo ar aštrumo, galime įdėti šiek tiek druskos ar prieskonių. Išvirtą sriubą palikime pastovėti 10–15 minučių, kad pasiskirstytų skoniai. Sriubą galite pagardinti grietine, tarkuotu sūriu. Sriubą galite valgyti kartu su tortilijomis, česnakine duona. Bendras gaminio svoris apie 2050 g, pagal proporciją galite apsiskaičiuoti, kiek kcal gausite iš vienos porcijos, atsižvelgiant į porcijos svorį.

Iš viso apie 1420 kcal (19 g riebalų, 130 g baltymų, 182 g angliavandenių).

Tai tik paprastas čili sriubos receptas, kuris gali paįvairinti mitybą naujais skoniais ir padėti numesti svorio.

Be to, noriu paminėti, kad metant svorį galite valgyti skaniai ir sočiai.

Svarbiausia, kad jūsų mityba būtų subalansuota.

Todėl geriausias laikas pradėti pokyčius yra dabar.

Norint numesti svorį neužtenka galvoti, kaip įtilpsite į džinsus ar suknelę, reikia imtis veiksmų, todėl drąsiai rekomenduoju užsisakyti individualaus bendradarbiavimo paslaugą ir išmokti planuotis mitybą jau DABAR.

Arba įsigyti receptų knygelę, kurioje gausu paprastų receptų arba greito svorio metimo planą su receptais ir papildomais patarimai, nes šiandien taikoma akcija.

O jeigu turite daug motyvacijos nepamaišytų sporto programa.

Tuo pačiu jums noriu palinkėti pastovumo, kantrybės ir užsispyrimo. Siekite savo svajonių, kad jos neliktų tik svajonėmis, nes geriausias laikas pradėti pokyčius buvo vakar. Padarykite taip, kad po kelių mėnesių svertumėte 5 kg mažiau, o neliūdėtumėte žiūrėdami į veidrodį.

Palikti komentarą

Susiję Straipsniai

Prenumeruokite Naujienlaiškį

Kiekvieną savaitę nauji pasiūlymai ir planai

Ačiū, kad prenumeravote naujienlaiškį.
Įvyko klaida. Prašau pabandyti dar kartą.

Naujausi Receptai