vitamino d nauda

Vitaminas d nauda – viskas, ką turi žinoti

Vitaminas d nauda – 10 kūno signalų, kad jums trūksta vitamino D 

Vitaminas D – ypač svarbus vitaminas, kūne funkcionuoja labiau kaip hormonas. Reguliuoja savijautą, reikalingas kalcio medžiagų apykaitai, augimui, imuninei funkcijai, regeneracijai, raumenų funkcijai, protiniam vystymuisi ir kognityvinei funkcijai bei kt.

1. Lėtinis skausmas bet kur kūne
2. Nuotaikų kaita, irzlumas, pastovus nepasitenkinimas
3. Depresija
4. Perdėtas mieguistumas
5. Raumenų nuovargis [lėtinis] 6. Aukštas kraujo spaudimas
7. Fizinės ištvermės trūkumas
8. Kaulų silpnumas (didesnė rizika lūžiams)
9. Dažnos infekcijos, peršalimai
10. Mokymosi problemos, sunkumas pasisavinti – įsigilinti į informaciją

Kaip padidinti vitamino D atsargas kūne?

1) Stenkitės gauti 20-30 minučių saulės spindulių kasdien, atidengę bent 50% odos.
2) Vitaminas D maisto produktuose: žuvis, kiaušiniai, kai kurie grybai, menkių kepenų aliejus, ikrai, natūralūs pieno produktai
3) Vartokite vitamino D papildą

Vitaminas d nauda  – ypač svarbus mūsų sveikatai ir biologinėms funkcijoms – tad naudokitės saulės terapija sezono metu nemokamai – jūsų sveikata padėkos !

Vitaminas D, trūkumo požymiai, funkcijos – svarba, maisto produktai 

Vitaminas D , riebaluose tirpus vitaminas, kuris iš tikro labiau mūsų kūne funkcionuoja kaip hormonas.

Trūkumas gali sukelti arba trūkumo požymiai:

Nuovargis, osteoporozė, širdies ir kraujotakos ligos, vėžys, depresija, autoimuninės ligos, nenormali nuotaikų kaita, odos problemos, artritas, nemiga, diabetas, koncentracijos problemos, astma, plaukų slinkimas, sklerozė, psoriazė, fibromialgija, autizmas, lėtinis raumenų – sąnarių – kaulų skausmas.

Kam vitaminas D reikalingas?

Kaulų būklei, kalcio pasisavinimui, imuninei sistemai, apsaugai nuo infekcijų, virusų ir kitų patogenų, imuninių ląstelių aktyvacijai, tinkamai medžiagų apykaitai, autoimuninių kondicijų reguliavimui, širdies ir kraujagyslių sistemai, cukraus kiekio kraujyje balansui, nuotaikai, depresijos simptomams slopinti.

Lietuva, kaip ir daug kitų šalių, yra vitamino D trūkumo zonoje, dėl mažo saulės spindulių kiekio. Tačiau dabar laikas pasikrauti vitaminu D . Praleisdami 20-30 minučių saulėje per dieną užtikrinate vitamino D sintezę kūne, taip pat su maistu galite gauti šiek tiek.

Kaip gauti užtektinai vitamino D ?

Praleiskite “saulės laiko” – bent 20 minučių per dieną ir kad būtų atviros odos bent 50%.

Įtraukite į mitybą: natūralios, riebios žuvies ir jūros produktų, menkių kepenų aliejų, naminius kiaušinius, jautienos kepenis, natūralius – nepasterizuotus pieno produktus, ikrus, taip pat maitake ir porbello grybus.

Vitaminas d nauda yra būtina mūsų organizmui, kad jis puikiai funkcionuotų ir padėtų jaustis gerai, todėl stenkitės iš savo mitybos raciono gauti pakankamai vitamino D.

Galiausiai, noriu paminėti, kad galite numesti svorį valgant tik mėgstamą maistą ir neužsiimant alinančiu sportu, todėl metant reikia valgyti skanų maistą, kitu atveju jus gali nuvilti nesėkmė.

Todėl geriausias laikas pradėti pokyčius yra dabar.

Norint numesti svorį neužtenka galvoti, kaip įtilpsite į džinsus ar suknelę, reikia imtis veiksmų, todėl drąsiai rekomenduoju užsisakyti individualaus bendradarbiavimo paslaugą ir išmokti planuotis mitybą jau DABAR.

Arba įsigyti receptų knygelę, kurioje gausu paprastų receptų arba greito svorio metimo planą su receptais ir papildomais patarimai, nes šiandien taikoma akcija.

O jeigu turite daug motyvacijos nepamaišytų sporto programa.

Tuo pačiu jums noriu palinkėti pastovumo, kantrybės ir užsispyrimo. Siekite savo svajonių, kad jos neliktų tik svajonėmis, nes geriausias laikas pradėti pokyčius buvo vakar. Padarykite taip, kad po kelių mėnesių svertumėte 5 kg mažiau, o neliūdėtumėte žiūrėdami į veidrodį.

Papildomas patarimas – galite įsigyti šiuos baltymų mišinius, kurie palengvina maisto gamybą ir padeda išvengti persivalgymų: baltymų mišinys.
Taip pat, galite įsigyti skanius baltyminius batonėlius: baltyminiai batonėliai.
Perkant baltymus, galite pasinaudoti Mantasliekis nuolaidos kodu.

Palikti komentarą

Susiję Straipsniai

Prenumeruokite Naujienlaiškį

Kiekvieną savaitę nauji pasiūlymai ir planai

Ačiū, kad prenumeravote naujienlaiškį.
Įvyko klaida. Prašau pabandyti dar kartą.

Naujausi Receptai