AUTORIUS
Mantas Liekis
VIRTUVĖ
Europietiška
SUDĖTINGUMAS
Lengva
KATEGORIJA
Avinžirniai yra puikus baltymų, mineralų ir vitaminų šaltinis. Avinžirniai išsiskiria išskirtiniu skoniu, kuris primena riešutų skonį, tačiau avinžirniai turi mažiau kalorijų, todėl gali būti puikus užkandis ir pakeisti daug kalorijų turinčius užkandžius, kaip traškučiai, bandelės, kepta duona ir kt.
Vitaminai
Avinžirniuose gausu B grupės vitaminų, folio rūgšties, metionino, lizino, triptofano, geležies, kalcio, magnio, mangano, seleno, cinko, silicio, fosforo, kobalto, todėl avinžirniai yra puikus pasirinkimas laikantis dietos.
Sveika mityba
Į savo mitybos racioną itraukus avinžirnius galite greičiau pajusti sotumo jausmą, pagerinti virškinimą, sumažinti širdies ligų riziką, sumažinti tikimybe susirgti mažakraujyste, bei nutukti, be to, avinžirnių vartojimas gali padėti surinkti daugiau baltymų.
Receptas
Kepinti avinžirniai
PAGRINDINĖ INFORMACIJA
- Virtuvė: Europietiška
- Paruošimo laikas: 15 min
- Sudėtingumas: Lengva
- Porcijos: 1
- Kalorijos: 200 kcal
- Angliavandeniai: 34g
- Baltymai: 15g
- Riebalai: 4,8g
INGRIDIENTAI
Skardinė konservuotų avinžirnių (apie 240g)
Aliejus
Druska
Juodieji pipirai
Česnako milteliai
Paprikos milteliai
PARUOŠIMO BŪDAS
1. Atidarome avinžirnių skardinę, nupilame skystį, nuplauname avinžirnius, nusausiname.
2. Nusausintus avinžirnius dedame į puodą, apipurškiame aliejumi, apibarstome prieskoniais, druska, česnako milteliais.
3. Išmaišome, kad visi avinžirniai pasidengtų prieskoniais.
4. Tada avinžirnius dedame ant kepimo skardos su kepimo popieriumi.
5. Kepimo skardą su avinžirniais dedame į orkaitę ir kepame 180 laipsnių orkaitėje maždaug 25-30 minučių, kol apskrus.
PASTABOS
Iškeptus avinžirnius pagal poreikį papildomai galima pagardinti pomidorų padažu, sūriu, prieskoniais.