Kepinti avinžirniai

AUTORIUS

Mantas Liekis

VIRTUVĖ

Europietiška

SUDĖTINGUMAS

Lengva

KATEGORIJA

Home » Receptai » Kepinti avinžirniai

Avinžirniai yra puikus baltymų, mineralų ir vitaminų šaltinis. Avinžirniai išsiskiria išskirtiniu skoniu, kuris primena riešutų skonį, tačiau avinžirniai turi mažiau kalorijų, todėl gali būti puikus užkandis ir pakeisti daug kalorijų turinčius užkandžius, kaip traškučiai, bandelės, kepta duona ir kt.

Sulieknek

Mano
Naujoji
Knyga

Perziureti

Vitaminai

Avinžirniuose gausu B grupės vitaminų, folio rūgšties, metionino, lizino, triptofano, geležies, kalcio, magnio, mangano, seleno, cinko, silicio, fosforo, kobalto, todėl avinžirniai yra puikus pasirinkimas laikantis dietos.

Sveika mityba

Į savo mitybos racioną itraukus avinžirnius galite greičiau pajusti sotumo jausmą, pagerinti virškinimą, sumažinti širdies ligų riziką, sumažinti tikimybe susirgti mažakraujyste, bei nutukti, be to, avinžirnių vartojimas gali padėti surinkti daugiau baltymų.

Receptas

Kepinti avinžirniai

PAGRINDINĖ INFORMACIJA
  • Virtuvė: Europietiška
  • Paruošimo laikas: 15 min
  • Sudėtingumas: Lengva
  • Porcijos: 1
  • Kalorijos: 200 kcal
  • Angliavandeniai: 34g
  • Baltymai: 15g
  • Riebalai: 4,8g
INGRIDIENTAI

Skardinė konservuotų avinžirnių (apie 240g)

Aliejus

Druska

Juodieji pipirai

Česnako milteliai

Paprikos milteliai

PARUOŠIMO BŪDAS

1. Atidarome avinžirnių skardinę, nupilame skystį, nuplauname avinžirnius, nusausiname.

2. Nusausintus avinžirnius dedame į puodą, apipurškiame aliejumi, apibarstome prieskoniais, druska, česnako milteliais.

3. Išmaišome, kad visi avinžirniai pasidengtų prieskoniais.

4. Tada avinžirnius dedame ant kepimo skardos su kepimo popieriumi.

5. Kepimo skardą su avinžirniais dedame į orkaitę ir kepame 180 laipsnių orkaitėje maždaug 25-30 minučių, kol apskrus.

PASTABOS

Iškeptus avinžirnius pagal poreikį papildomai galima pagardinti pomidorų padažu, sūriu, prieskoniais.

Susije Receptai