Graikiško Jogurto Desertas

AUTORIUS

Mantas Liekis

VIRTUVĖ

Europietiška

SUDĖTINGUMAS

Labai lengva

KATEGORIJA

Home » Receptai » Graikiško Jogurto Desertas

Graikiškas jogurtas turi ne daug kcal, todėl šio jogurto galima suvalgyti ganėtinai daug, todėl šis jogurtas tinka dietos besilaikantiems asmenims. Jogurte gausu probiotikų ir kalcio, graikiškas jogurtas gali padėti sustiprinti imunitetą, sumažinti uždegiminius procesus žarnyne. Gyvosios bakterijos, esančios graikiškame jogurte, gerina virškinimo procesą, padeda įsisavinti maisto medžiagas ir netgi veikia profilaktiškai nuo kai kurių vėžinių susirgimų.

Kiviai

Antra sudedamoji dalis yra kiviai, kiviai – natūralių antioksidantų šaltinis, pavyzdžiui, vitamino C ir E. Vitaminai C ir E padeda kovoti su laisvaisiais radikalais. Be to, vitaminas C suteikia atsparumo infekcijoms, o vitaminas E yra stiprus komponentas mažinant cholesterolio kiekį. Taip pat, kivių valgymas gali padėti pagerinti odos būklę, teigiamai veikti akių sveikatą, pagerinti širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą, teigiamai paveikti miego kokybę, bei sustiprinti kaulus.

Sulieknek

Mano
Naujoji
Knyga

Perziureti

Graikiški riešutai

Trečia sudedamoji dalis yra graikiški riešutai, graikiniai riešutai yra puikus sveikųjų riebalų šaltinis. Graikiškuose riešutuose yra medžiagų, kurios teigiamai veikia odą, padeda sumažinti stresą, teigiamai veikai plaukus. Graikiniuose riešutuose yra vitamino C, kuris yra naudingas bendrai žmogaus sveikatai.

Uogos

Galiausiai, į šio recepto sudėtį įeina uogos, uogos yra puikus kompleksinių angliavandenių ir antioksidantų, polifenolių šaltinis. Uogos mitybos racioną praturtina skaidulomis, kurios yra reikalingos geram virškinimui ir tuštinimuisi.

Receptas

Graikiško jogurto desertas

PAGRINDINĖ INFORMACIJA
  • Virtuvė: Europietiška
  • Paruošimo laikas: 12 min
  • Sudėtingumas: Labai lengva
  • Porcijos: 1
  • Kalorijos: 450 kcal
  • Angliavandeniai: 31g
  • Baltymai: 36,5g
  • Riebalai: 20g
INGRIDIENTAI

150 g graikiškoas jogurtas Aistė

200 g graikiškas jogurtas Amfora

75 g kivių

100 g šaldytų uogų (labai skanu su šilauogėmis arba mėlynėmis)

15 g pakeptų graikiškų riešutų (riešutus galite keisti į riešutų sviestą)

PARUOŠIMO BŪDAS

1. Graikiškus jogurtus sudedame į dubenį.

2. Nulupame ir mažais gabaliukais supjaustome kivius.

3. Sudedame į dubenį su jogurtu, tada ant viršaus užberiame šaldytas uogas.

4. Viską sumaišome.

5. Gaminį pagardiname kepintais riešutais, prieskoniais.

PASTABOS

Papildomai desertą galima pagardinti juodu šokoladu, kakava, cinamonu, saldikliu ar kažkuo kitu. Tačiau tada gaminys turės daugiau kalorijų.

Susije Receptai